Sinivuokko-käenkaalityyppi

Nykyään Sinivuokko-käenkaalityyppi on aihe, joka herättää suurta kiinnostusta yhteiskunnassa. Sen vaikutus ulottuu eri alueille politiikasta populaarikulttuuriin, eikä sen merkitys rajoitu tiettyyn alueeseen, vaan se ylittää rajat ja tavoittaa ihmiset ympäri maailmaa. Sinivuokko-käenkaalityyppi on kiinnittänyt eri alojen tutkijoiden, ammattilaisten ja asiantuntijoiden huomion, jotka haluavat ymmärtää sen vaikutusta ja vaikutusta jokapäiväiseen elämään. Tässä artikkelissa tutkimme lisää Sinivuokko-käenkaalityyppi:tä ja sen vaikutuksia nykyään tarjoamalla kattavan näkökulman, joka kattaa sekä sen positiiviset että kiistaa aiheuttavat puolet.

Sinivuokko-käenkaalityyppi (Hepatica-Oxalis-tyyppi, HeOT) on Suomen metsätyyppiopin mukainen lehtotyyppi. Se on Etelä-Suomen hemiboreaalisella ja eteläboreaalisella vyöhykkeellä tuoreen runsasravinteisen lehdon päätyyppi. Eteläisen Suomen jalopuulehdot ovat usein tätä lehtotyyppiä.

Sinivuokko-käenkaalityypin lehdon kenttäkerroksen kasvillisuuden tyypillisiä lajeja ovat nimilajien, käenkaalin (Oxalis acetosella) ja sinivuokon (Hepatica nobilis), lisäksi valkovuokko (Anemone nemorosa), keltavuokko (Anemone ranunculoides), mustakonnanmarja (Actaea spicata), kaiheorvokki (Viola selkirkii), lehtokorte (Equisetum pratense), sudenmarja (Paris quadrifolia), lehtoimikkä (Pulmonaria obscura), pysty- ja hentokiurunkannus (Corydalis solida, C. intermedia ), lehtoleinikki (Ranunculus fallax coll.), lehtoarho (Moehringia trinervia), lehto-orvokki (Viola mirabilis), lehtopähkämö (Stachys sylvatica), jänönsalaatti (Mycelis muralis), aitovirna (Vicia sepium), vuohenputki (Aegopodium podagraria), tesma (Milium effusum) ja tammivyöhykkeellä lehtosinijuuri (Mercurialis perennis). Tosin sinivuokko saattaa joskus puuttuakin.

Lähteet