Suinula:n artikkelissa tutkimme kiehtovaa aihetta, joka on herättänyt monien ihmisten kiinnostuksen vuosien varrella. Tämä artikkeli tarjoaa yksityiskohtaisen ja oivaltavan katsauksen Suinula:stä sen alkuperästä sen merkitykseen nykyään. Syvän ja oivaltavan analyysin avulla sukeltamme Suinula:n kiehtovimpiin ja merkittävimpiin ulottuvuuksiin ja paljastamme sen vaikutuksen yhteiskunnan ja kulttuurin eri osa-alueisiin. Tämä artikkeli yhdistää historiallista tietoa, ajankohtaisia tietoja ja asiaankuuluvia pohdintoja, ja se pyrkii tuomaan uutta valoa Suinula:een ja tarjoamaan uuden näkökulman sen tärkeydestä ja merkityksestä nykymaailmassa.
Suinula on osa-alue, kylä ja kaupunginosa 10[1] Kangasalla Pirkanmaalla.
Suinulan kautta kulkee Tampere–Haapamäki-rata, jonka varrella aikoinaan sijaitsi Suinulan rautatieasema. Se kuitenkin poistettiin matkustajaliikenteen käytöstä vuonna 1990.[2] Valtatie 9 kulkee Suinulan alueen läpi.
Suinulan ja Havisevan rajan läheisyydessä Havisevan puolella sijaitsee Haralanharju, josta avautuva näkymä innoitti Zachris Topeliuksen vuonna 1853 kirjoittamaan laulun Kesäpäivä Kangasalla. Paikalle on rakennettu näkötorni[3], ja Suinulan nuoriseura on pystyttänyt sinne muistomerkin.[4]
Kylässä on tiilimurskapintainen yleisurheilukenttä.[5]
Suomen sisällissodan aikana vuonna 1918 tapahtui kylässä Suinulan verilöylyksi kutsuttu joukkoteloitus.
Suinulan naapurikyliä on Ruutana, Haviseva, Haviala ja Lihasula.