Seuraavassa artikkelissa tutkimme perusteellisesti Teatteriohjaaja:tä ja sen vaikutuksia jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Teatteriohjaaja on ollut useiden tutkimusten ja keskustelujen kohteena vuosien varrella sen vaikutuksesta työpaikalla sen merkitykseen henkilökohtaisella alueella. Kattavan analyysin avulla tarkastelemme Teatteriohjaaja:n monia puolia, sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa ja sitä, miten se on kehittynyt ajan myötä. Lisäksi kartoitamme alan asiantuntijoiden erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä, tavoitteenamme tarjota kattava ja yksityiskohtainen näkemys tästä oleellisesta aiheesta.
Teatteriohjaaja on teatterissa henkilö, joka on vastuussa esityksen taiteellisesta kokonaisuudesta ja jonka näkemyksen mukaan esitys toteutetaan. Ohjaajan vastuulla on viime kädessä se, millainen esityksestä eri osa-alueineen muodostuu, ja hän ohjeistaa muita työryhmän jäseniä. Ohjaaja työskentelee yhteistyössä näyttelijöiden, valosuunnittelijan, äänisuunnittelijan, puvustajan, lavastajan ja muiden mahdollisten työryhmän jäsenten kanssa.
Usein ohjaaja toimii myös esityksen dramaturgina, ja osittain ohjaajan ja dramaturgin tehtävät ovatkin päällekkäisiä; monet alalle koulutetut toimivat molemmissa ammateissa. Ohjaaja toimii myös yhteistyössä esityksen tuottajan kanssa muun muassa produktion kokonaissuunnittelun ja roolituksen saralla. Harrastajateattereissa tosin on yleistä, että ohjaaja toimii myös esityksen tuottajana.lähde?
Suomessa teatteriohjaajaksi voi opiskella Teatterikorkeakoulussa. Harrastajateatterien ohjaajista osa on itseoppineita.