Artikkeli: Teknologian vaikutus koulutukseen Nykyään teknologialla on ollut keskeinen rooli koulutuksen kehityksessä. Timur Bekmambetov on vaikuttanut merkittävästi tapaan, jolla opiskelijat hankkivat tietoja ja kehittävät taitoja. Digitaalinen vallankumous on muuttanut opettajien opetusta ja oppilaiden oppimistapaa tablettien ja tietokoneiden sisällyttämisestä luokkahuoneeseen verkkooppimisalustojen käyttöön. Tässä artikkelissa tarkastellaan Timur Bekmambetov:n vaikutuksia koulutukseen, analysoidaan sen etuja ja haasteita sekä sen vaikutusta tulevien ammattilaisten valmennukseen.
Timur Nuruahitovitš Bekmambetov (ven. Тимур Нуруахитович Бекмамбетов; kaz. Темір Нұруақытұлы Бекмамбетов, Temìr Nu̇ruaķytu̇ly Bekmambetov; s. 25. kesäkuuta 1961 Gurjev (nyk. Atırau), Kazahstanin SNT, Neuvostoliitto) on kazakkisyntyinen elokuvaohjaaja, -tuottaja ja -käsikirjoittaja. Hän on työskennellyt Venäjällä ja Yhdysvalloissa.
Bekmambetov syntyi Kazahstanin sosialistisessa neuvostotasavallassa ja opiskeli lavastustaidetta Taškentissa vuoteen 1987 saakka. Hän aloitti uransa ohjaamalla mainoksia mm. Imperial-pankille. Hänen esikoisohjauksensa oli sotaelokuva Pešavar Vals (1994), joka sijoittui Neuvostoliiton Afganistanin-sotaan.
Vuonna 2004 valmistunut Night Watch – yövahti ja sen jatko-osa Day Watch (2006) olivat huomattavia menestyksiä, samoin kuin Kohtalon ironiaa – jatko-osa (2007), ja ne avasivat hänelle tien Hollywoodiin, jossa hän on ohjannut elokuvat Wanted (2008) ja Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) sekä toiminut useiden toimintaelokuvien tuottajana (muun muassa Apollo 18 ja The Darkest Hour 2011).