Tuomo

Tuomo:n teema on herättänyt niin tutkijoiden, tutkijoiden kuin harrastajienkin huomion. Sen vaikutus on tuntunut eri aloilla tieteestä ja teknologiasta politiikkaan ja populaarikulttuuriin. Vuosien mittaan siitä on tullut keskustelun ja keskustelun aihe, joka on synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja kiistanalaisia ​​teorioita. Tässä artikkelissa tarkastellaan perusteellisesti Tuomo:tä ja sen vaikutuksia nykymaailmassa. Sen alkuperästä sen nykyiseen vaikutukseen sukeltamme Tuomo:n kiehtovaan maailmaan ja selvitämme, kuinka se on muokannut käsitystämme ja ymmärrystämme ympäröivästä maailmasta.

Tuomo
Nimipäivä  
– suomenkielinen 21. joulukuuta
– ruotsinkielinen
– ortodoksinen 7. heinäkuuta,
6. lokakuuta
Muunnelmia Tomi, Tommi
Vastineita eri kielissä Thomas, Toomas, Tomas, Tom
Nimen alkuperä Thoma, Tuomas

Tuomo on suomalainen miehen etunimi, Tuomas-nimen muunnelma. Tuomon nimipäivää vietetään suomenkielisessä nimipäiväkalenterissa 21. joulukuuta, jolloin on myös Tomin, Tuomaksen ja Tommin nimipäivä. Suomessa on vuoden 2019 loppuun mennessä syntynyt 16 178 Tuomoa.[1]

Tunnettuja Tuomoja

Kuvitteellisia Tuomoja

  • Setä-Tuomo, Harriet Beecher Stowen romaanissa Setä Tuomon tupa (Uncle Tom’s Cabin) (1851). Se on ensimmäisen yhdysvaltalainen romaani, jossa oli mustaihoinen päähenkilö.
  • Tuomo Tervajoki, televisiosarjan Salatut elämät poliisihahmo, joka esiintyi sarjassa vuosina 2006-2008.
  • Tuomo Torvinen, hahmo Reuhurinteen Ala-aste-kirjoissa. Häntä kutsutaan usein lempinimellä Turpo-Tuupa
  • Tuomo Risula, Vilho Rantasen kirjan Risu-Tuomo päähenkilö.

Lähteet

  1. Nimipalvelu Digi- ja väestötietovirasto. Viitattu 21.12.2020.