Nykymaailmassa Vesa Puttonen on jatkuvasti kehittyvä aihe, joka herättää yhteiskunnassa suurta kiinnostusta. Vesa Puttonen on onnistunut vangitsemaan kaiken ikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion joko historiallisen merkityksensä, populaarikulttuuriin tai jokapäiväiseen elämään kohdistuvan vaikutuksensa vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Vesa Puttonen:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä nykypäivään ja analysoimme sen merkitystä ja vaikutusta modernin elämän eri osa-alueisiin. Lisäksi tarkastelemme Vesa Puttonen:n roolia nyky-yhteiskunnassa ja miten se on vaikuttanut tapaamme ajatella ja toimia. Syvällisen ja kattavan analyysin avulla pystymme ymmärtämään paremmin Vesa Puttonen:n tärkeyden ja sen vaikutuksen ympäröivään maailmaan.
Vesa Tapani Puttonen (s. 15. kesäkuuta 1966 Forssa) on suomalainen kauppatieteilijä ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista sijoittamisen ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoista.
Puttonen vietti lapsuutensa Luvialla ja kirjoitti ylioppilaaksi Riihikedon lukiosta Porista vuonna 1985. Tohtoriksi Puttonen väitteli Vaasan yliopistossa vuonna 1993. Hän on työskennellyt Vaasan korkeakoulussa, Turun kauppakorkeakoulussa sekä Helsingin kauppakorkeakoulussa. Lisäksi Puttonen on toiminut myös yritysmaailman johtotehtävissä, rahastoyhtiö Conventumissa ja Helsingin pörssissä.
Hän on toiminut VR-Yhtymän ja Jääkiekon SM-liigan hallitusten puheenjohtajana. Hän on toiminut myös mm. Orionin, Suomi-yhtiön, Taalerin, Roclan, Oras Investin, D.Carnegie & Co Ab:n, Arvo Omaisuudenhoito Oy:n, Pörssisäätiön ja Liberan hallituksissa. Vierailevana tutkijana on on ollut New Yorkin yliopistossa ja ESADE:n kauppakorkeakoulussa. Hän oli Liiketaloudellisen Aikakauskirjan päätoimittaja vuosina 2002-2007.
Hän on toiminut Keskon Eläkekassan, Valtion Eläkerahaston ja Sitran sijoitustoimikunnissa sekä ETLA:n tutkimusneuvostossa ja NASDAQ Nordic Foundationin ja OP:n tutkimussäätiön hallituksissa.
Puttosen mielestä pikavippien markkinointi pitäisi kieltää.[1]