Viikinäinen

Tässä artikkelissa perehdymme Viikinäinen:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen kaikkia puolia ja olennaisia ​​näkökohtia. Sen alkuperästä sen vaikutuksiin nyky-yhteiskunnassa käsittelemme sen kehitystä ajan myötä ja sen merkitystä eri yhteyksissä. Lisäksi analysoimme sen roolia eri opiskelualueilla ja sen vaikutusta arjen eri osa-alueisiin. Näillä linjoilla pyrimme ymmärtämään ja pohtimaan Viikinäinen:tä useista näkökulmista, jotta voimme tarjota lukijalle kattavan ja rikastuttavan näkemyksen tästä aiheesta.

Viikinäinen
Pelle Miljoonantietä Viikinäisten kaupunginosassa.
Pelle Miljoonantietä Viikinäisten kaupunginosassa.
Kaupunki Pori
Suuralue Läntinen Maa-Pori
Kaupunginosa nro 69
Väkiluku 712[1] (2013)
Postinumero(t) 28600

Viikinäinen (ruots. Viknäs[2]) on Porin kaupungin 69. kaupunginosa. Se sijaitsee Länsi-Porin alueella, Vähäraumaan kuuluvan teknologiakeskus Pripolin ja Pietniemen välissä, ja alue on kaavoitettu omakotitaloille, rivitaloille ja pienkerrostaloille. Alueesta tuli uusi kaupunginosa vuonna 2001. Viikinäisten alue rajoittuu idässä tekniikkaopiston ja teknologiakeskus Pripolin alueeseen, etelässä Länsiväylään ja Professorintiehen, lännessä Pietniemeen ja pohjoisessa Mäntyluodon tien varrella oleviin peltoihin. Alue on siten pinta-alaltaan sangen laaja.

Viikinäinen on paikallisesti tunnettu erityisesti siellä sijainneesta Pelle Miljoonan suulista. Se oli Professorintien varrella sijainnut kaupungin omistama varasto, johon oli 1970-luvun lopussa maalattu "Pelle Miljoona Oy", minkä perusteella rakennus sai kutsumanimensä. Suuli paloi maan tasalle kesällä 2004, ja sai pian palamisen jälkeen muistomerkin. Poroksi palaneen lautakasan juurelle pystytettiin puinen kyltti, jossa luki yksinkertaisesti "Pelle Miljoona". Suulin vierestä johtanut tie on nykyään nimetty Pelle Miljoonan tieksi.

Lähteet

  1. Konsernihallinto, Taloushallinto: Porin kaupungin tilastollinen vuosikirja 2013 (PDF) (3.6 Väestö osa-alueittain ja kaupunginosittain vuosina 2004–2013, sivut 14–15) toukokuu 2013. Porin kaupunki. Arkistoitu 17.8.2013. Viitattu 29.11.2013.
  2. Waldenström, Stellan: Björneborgs svenska ortnamn. Svenska kulturfonden i Björneborg, 2007. ISBN 978-952-92-2742-6 (ruotsiksi)