Tämän päivän artikkelissa aiomme tutkia Wilhelm Busch:n kiehtovaa maailmaa. Wilhelm Busch on ollut alusta lähtien sen merkityksellisyyteen asti kiinnostavan ja keskustelun kohteena eri alueilla. Monet asiantuntijat ovat omistaneet aikansa Wilhelm Busch:n tutkimiseen ja analysointiin, mikä on johtanut ymmärtämään paremmin sen tärkeyttä ja sen vaikutuksia elämäämme. Vuosien varrella Wilhelm Busch on kehittynyt ja sopeutunut nykymaailman muuttuviin olosuhteisiin luoden tutkimuksessaan uusia näkökulmia ja lähestymistapoja. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtaisesti kaikkia Wilhelm Busch:n puolia sen alkuperästä sen vaikutukseen nykypäivän yhteiskuntaan.
Wilhelm Busch (15. huhtikuuta 1832 Wiedensahl, Hannover – 9. tammikuuta 1908 Mechtshausen) oli saksalainen taidemaalari ja runoilija, joka tunnetaan parhaiten satiirisista kuvakertomuksistaan. Näistä tunnetuin lienee Max ja Moritz, joka julkaistiin suomeksi ensimmäisen kerran 1918.[1]
Busch opiskeli ensin Hannoverissa konetekniikkaa, sitten Düsseldorfin taideakatemiassa ja Antwerpenin kuninkaallisessa taideakatemiassa. Opinnot keskeytyivät 1853 Buschin sairastuttua lavantautiin, jolloin hän joutui palaamaan kotiin toipumaan. Seuraavana vuonna hän jatkoi opintoja Münchenin taideakatemiassa.[2]
Buschin kuvakirjoja pidetään nykyisten sarjakuvastrippien edeltäjinä. Esimerkiksi Max ja Moritz on ollut Kissalan poikien esikuva.lähde?
Busch kirjoitti myös runoja loppusointuisin säeparein, kuten kuvakirjojensa tarinoita. Lisäksi hän oli tuottelias taidemaalari ja teki yli tuhat öljyvärityötä, joita ei kuitenkaan myyty hänen elinaikanaan. Busch oli myös kuvanveistäjä.lähde?