Bibliofiilien seura

Nykymaailmassa Bibliofiilien seura on erittäin tärkeä aihe ja se kiinnostaa monia ihmisiä. Bibliofiilien seura on kiinnittänyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja suuren yleisön huomion joko yhteiskuntavaikutuksensa, historiallisen merkityksensä tai tiettyjen tieteenalojen kehityksen kannalta tärkeän merkityksensä vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Bibliofiilien seura:n eri puolia ja ulottuvuuksia analysoimalla sen merkitystä, vaikutusta ja merkitystä eri yhteyksissä. Yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme valaisemaan tätä aihetta ja tarjoamaan laajemman ja kattavamman kuvan Bibliofiilien seura:stä.

Bibliofiilien seura on suomalainen kirjanystävien seura, joka on perustettu vuonna 1958.[1]

Seura on määritellyt säännöissään tehtäväkseen toimia ”yhdyssiteenä Suomen bibliofiilien kesken sekä herättää ja pitää vireillä kirjoihin ja muihin tuotteisiin kohdistuvaa mielenkiintoa ja harrastusta maassamme”. Seuran puheenjohtaja on dosentti Jukka-Pekka Pietiäinen. Hänen edeltäjänsä oli professori Jukka Sarjala.[1]

Seura julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää Bibliophilos-lehteä[1][2], järjestää vuosittain kirjahuutokauppoja ja osallistuu Vammalan Vammalan vanhan kirjallisuuden päiville[3] sekä Helsingin kirjamessuille.

Lähteet

  1. a b c Bibliofiilien seura bibliofiilienseura.fi. Viitattu 30.3.2009.
  2. Bibliophilos Kultti.net. Kultti ry. Arkistoitu 26.11.2016. Viitattu 26.11.2016.
  3. Huutokauppaluettelo on ilmestynyt vanhankirjallisuudenpaivat.com. 8.6.2015. Arkistoitu 26.11.2016. Viitattu 26.11.2016.