Haminan hautausmaankirkko

Tässä artikkelissa Haminan hautausmaankirkko-aihetta käsitellään eri näkökulmista ja näkökulmista, jotta voidaan tarjota laaja ja täydellinen näkemys tästä aiheesta. Haminan hautausmaankirkko on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe nykyään, ja sen tutkiminen ja vaikutus kattaa useita tietoalueita. Tämän artikkelin aikana analysoidaan eri näkökohtia, jotka liittyvät Haminan hautausmaankirkko:een, sen seurauksiin, mahdollisiin ratkaisuihin ja sen vaikutukseen nykyiseen yhteiskuntaan. Aiheesta esitellään tietoja, tapaustutkimuksia ja asiantuntijoiden mielipiteitä, joiden tarkoituksena on tarjota yksityiskohtainen ja tarkka yleiskuva tästä aiheesta. Älä missaa tätä täydellistä Haminan hautausmaankirkko-arvostelua!

Haminan hautausmaankirkko
Sijainti Hamina
Koordinaatit 60°34′06″N, 027°14′55″E
Seurakunta Haminan ortodoksinen seurakunta
Rakentamisvuosi 1901
Suunnittelija Berndt Ivar Aminoff
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Haminan hautausmaankirkko sijaitsee Haminan ortodoksisen seurakunnan hautausmaalla, Pampyölin kylässä, noin kolme kilometriä kaupungin keskustasta itään.

Arkkitehti Berndt Ivar Aminoffin suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1901 ja se on pyhitetty ikonille "Jumalanäiti, kaikkien murheellisten ilo".[1] Kirkko muistuttaa rakennusaikansa varuskuntakirkkoja, ja sen ikonostaasi sekä kaksi muuta ikonia on siirretty Haminaan Viipurista. Kirkossa järjestetään muutamia jumalanpalveluksia vuosittain.[2]

Kirkon vieressä sijaitsee Karl August Wreden suunnittelema Aladinin suvun hautakappeli, joka on rakennettu vuoden 1900 paikkeilla.[1]. Kauppaneuvos Konstantin Aladin vanhempi ja hänen poika kauppaneuvos Konstantin Aladin nuorempi ovat haudattu sukuhautaan.

Itse hautausmaa on peräisin 1700-luvulta. Hautausmaan vieressä, tien toisella puolella, on Nikolai II:n armeijan juutalaissotilaiden pieni hautausmaa.[3]

Kuvia

Lähteet