Himalajankorppikotka

Himalajankorppikotka on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion vuosien varrella. Sen vaikutus yhteiskuntaan on ollut merkittävä ja herättänyt jatkuvaa keskustelua eri alueilla. Perustamisestaan ​​lähtien Himalajankorppikotka on herättänyt kiinnostusta tutkijoissa, akateemikoissa, harrastajissa ja suuressa yleisössä, jotka ovat pyrkineet ymmärtämään sen vaikutuksia ja vaikutuksia jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia Himalajankorppikotka:een ja analysoimme sen kehitystä ajan myötä sekä sen merkitystä nykyajan kontekstissa.

Himalajankorppikotka
Uhanalaisuusluokitus

Silmälläpidettävä [1]

Silmälläpidettävä

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Päiväpetolinnut Accipitriformes
Heimo: Haukat Accipitridae
Suku: Korppikotkat Gyps
Laji: himalayensis
Kaksiosainen nimi

Gyps himalayensis
Hume, 1869[2]

Katso myös

  Himalajankorppikotka Wikispeciesissä
  Himalajankorppikotka Commonsissa

Himalajankorppikotka (Gyps himalayensis) on korppikotkien sukuun kuuluva lintu. Sen varsinaista esiintymisaluetta Aasiassa ovat Himalajan vuoristo ja Tiibetin ylänkö, mutta nuoret linnut voivat levittäytyä etelämmäksi. Siten sen esiintymistä on todettu Afganistanissa, Bhutanissa, Kiinassa, Intiassa, Kazakstanissa, Kirgisiassa, Malesiassa, Mongoliassa, Nepalissa, Pakistanissa, Tadžikistanissa, Thaimaassa ja Uzbekistanissa sekä muuttolintuna Singaporessa.[1] Sen elinpiiriä ovat lauhkean vyöhykkeen heinäarot ja kivikkoiset alueet, kuten kalliot ja vuorenhuiput 1 200–4 500 metrin korkeudessa.[3]

Lähteet

  1. a b BirdLife International: Gyps himalayensis IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.3. 2014. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 18.2.2015. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Gyps himalayensis (TSN 175488) itis.gov. Viitattu 17.9.2012. (englanniksi)
  3. Birdlife.org (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi) viitattu 17.9.2012
Nuori himalajankorppikotka.