Himalajannakkeli

Tässä artikkelissa Himalajannakkeli:tä käsitellään eri näkökulmista, jotta voimme tarjota täydellisen ja yksityiskohtaisen kuvan tästä aiheesta. Sen alkuperää, sen kehitystä ajan myötä sekä sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa analysoidaan. Lisäksi esitetään erilaisia ​​mielipiteitä ja näkökulmia, joiden avulla lukija voi muodostaa selkeän ja objektiivisen käsityksen. Tiukan ja kriittisen lähestymistavan kautta tavoitteena on tarjota globaali visio, joka kutsuu pohdiskelemaan ja keskusteluun. Himalajannakkeli on erittäin ajankohtainen aihe, joka ansaitsee tutkimisen ja ymmärtämisen kokonaisuudessaan, minkä vuoksi tätä artikkelia ehdotetaan perustyökaluksi niille, jotka haluavat syventää sen ymmärrystä.

Himalajannakkeli
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Nakkelit Sittidae
Suku: Nakkelit Sitta
Laji: himalayensis
Kaksiosainen nimi

Sitta himalayensis
Jardine & Selby, 1835[1]

Katso myös

  Himalajannakkeli Wikispeciesissä
  Himalajannakkeli Commonsissa

Himalajannakkeli (Sitta himalayensis)[2] on nakkelien heimoon kuuluva varpuslintu.

Levinneisyys

Himalajannakkelia tavataan Bhutanissa, Kiinassa, Intiassa, Laosissa, Myanmarissa, Nepalissa ja Vietnamissa. Lajia on kuvattu yleiseksi Himalajan alueella ja melko yleisestä harvinaiseksi muualla. Se on luokiteltu elinvoimaiseksi.[1]

Lähteet

  1. a b c Sitta himalayensis IUCN Red List of Threatened Species. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. (englanniksi)
  2. Väisänen, R. A.; Högmander, H.; Björklund, H.; Hänninen, L.; Lammin-Soila, M.; Lokki, J. & Rauste, V.: Maailman lintujen suomenkieliset nimet. (2., uudistettu painos) Helsinki: BirdLife Suomi ry, 2006. Teoksen verkkoversio.