Kalle Valta

Tämän päivän artikkelissa aiomme tutkia lisää Kalle Valta:tä, aihetta, joka on ollut kiinnostuksen ja keskustelun aiheena pitkään. Kalle Valta on aihe, joka kattaa monenlaisia ​​näkökohtia sen historiallisesta alkuperästä sen merkitykseen nyky-yhteiskunnassa. Vuosien varrella Kalle Valta on herättänyt kiinnostusta ammattilaisten, tutkijoiden ja harrastajien keskuudessa, mikä on johtanut lukuisiin keskusteluihin ja tutkimukseen aiheesta. Tässä artikkelissa aiomme analysoida Kalle Valta:n eri näkökohtia ja tarkastella sen vaikutusta, seurauksia ja kehitystä ajan myötä. Lisäksi tutkimme myös Kalle Valta:n ympärillä olevia erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä tavoitteenaan tarjota globaali ja täydellinen visio tästä aiheesta. Valmistaudu astumaan Kalle Valta:n kiehtovaan maailmaan!

Kalle Valta (27. marraskuuta 1876 Lapinlahti6. maaliskuuta 1955 Pielavesi) oli suomalainen pienviljelijä, sosiaalidemokraattinen poliitikko ja kansanedustaja.

Valta syntyi Lapinlahden Onkiveden kylässä (nykyisin Maaningan kuntaa) torppari Pekka Lappeteläisen (myöhemmin Valta) ja Maria Virkkusen esikoiseksi. Perhe muutti vuonna 1896 Pielaveden Pangan kylälle.

Vuosisadan alussa Valta liittyi Löytynjärven työväenyhdistykseen. Kansalaissodan jälkeen Valta pidätettiin ja tuomittiin viideksi vuodeksi kuritushuoneeseen "kiihkeästi väärien tietojen levittämisestä".

Kansanedustajaksi Valta valittiin vuosiksi 19271930. Seuraavissa vaaleissa hän jäi varaedustajaksi, mutta Taavetti Nuutisen kuoltua Kalle Valta nousi eduskuntaan uudelleen vuosiksi 19321936. Tasavallan presidentin valitsijamies Valta oli vuosina 1931, 1937, 1940 ja 1943.

Valta oli myös SDP:n puoluevaltuuston jäsen ja pitkäaikainen Pielaveden kunnanvaltuutettu.

Valta meni vuonna 1898 naimisiin pielavetisen Aada Korhosen kanssa. Heillä oli yhdeksän lasta.

Aiheesta muualla