Keihäsrauskut

Tässä artikkelissa Keihäsrauskut analysoidaan yksityiskohtaisesti ja tarkastellaan sen eri puolia, sen vaikutusta yhteiskuntaan ja sen merkitystä nykyään. Keihäsrauskut:llä on ollut perustavanlaatuinen rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla sen alkuperästä ajan myötä kehittymiseen. Monitieteisen lähestymistavan avulla tutkitaan erilaisia ​​näkökulmia, joiden avulla voimme paremmin ymmärtää Keihäsrauskut:n tärkeyttä ja merkitystä nykyään. Samoin tarkastellaan Keihäsrauskut:een liittyviä tämänhetkisiä trendejä ja pohditaan sen roolia tulevaisuudessa.

Keihäsrauskut
Ruskokeihäsrausku (Dasyatis americana)
Ruskokeihäsrausku (Dasyatis americana)
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Rustokalat Chondrichthyes
Alaluokka: Leveäsuiset Elasmobranchii
Ylälahko: Rauskut Batoidea
Lahko: Suurrauskut Myliobatiformes
Heimo: Keihäsrauskut
Dasyatidae
Jordan, 1888
Suvut
Katso myös

  Keihäsrauskut Wikispeciesissä
  Keihäsrauskut Commonsissa

Keihäsrauskut (Dasyatidae) on rauskuihin kuuluva rustokalojen heimo, jossa on kuusi sukua ja noin 70 lajia. Osa lajeista on uhanalaisia. Osa keihäsrauskulajeista on vain ihmisen kämmenen kokoisia, mutta suurimmilla kuten isokeihäsrauskulla ruumiin läpimitta voi olla 1,8 metriä ja pituus pyrstöineen yli neljä metriä.

Keihäsrauskun myrkkypiikki pyrstön yläpinnalla
Myrkkypiikki

Keihäsrauskujen ruoskamaisen pyrstön yläpuoleen on kiinnittynyt kynnen tapaan väkäsekäs myrkkypiikki, ”keihäs”. Rustokudosta olevaa myrkkypiikkiä rausku käyttää puolustautumiseen. Sen alapuolen uurteissa on voimakasta myrkkyä, joka voi tappaa ihmisen.

Keihäsrauskuja syödään erityisesti Malesiassa ja Singaporessa. Islannissa on perinteenä syödä 23. joulukuuta keihäsrauskua.[1]

Osa keihäsrauskuista saattaa tulla makeaan veteen.

Katso myös

Lähteet

  1. Iceland's Christmas Food foodmuseum.com. Arkistoitu 1.6.2009. Viitattu 16.4.2009. (englanniksi)