Mainoslause

Nykymaailmassa Mainoslause on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion. Syntymisestään lähtien Mainoslause on ollut keskustelun ja keskustelun kohteena eri alueilla, mikä on synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja herättänyt laajaa kiinnostusta. Mainoslause on onnistunut tunkeutumaan jokapäiväisen elämän eri aloille joko yhteiskuntavaikutuksensa, tietyllä historiallisella hetkellä merkityksellisyytensä tai kulttuurisfäärin vaikutuksensa vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme Mainoslause:n monia puolia ja analysoimme sen merkitystä ja vaikutuksia eri yhteyksissä. Liity meihin tälle Mainoslause:n kiertueelle ja löydä avaimet sen merkityksen ymmärtämiseen tänään.

Anheuser-Buschin mainos vuodelta 1906, jossa näkyy slogan: "Modern Version of Ganymede" Introduction of Budweiser Beer to the Gods.

Mainoslause tai slogan on kaupallinen iskulause[1], lyhyt sarja mieleenjääviä sanoja, joita käytetään mainoskampanjoissa.[2] Mainoslauseet ovat keino kiinnittää katsojan huomiota tiettyyn tuotteeseen tai tuoteryhmään. [3]

Mainoslause on osa brändin eli tuotteen mielikuvan luontia. Tunnettuja kaupallisia sloganeita ovat muun muassa NokianConnecting People” ja NikenJust do it”.

Suomen Markkinointiliitto on vuodesta 2006 ylläpitänyt Mainonnan ja markkinointiviestinnän suunnittelijat MAT ry:n vuonna 1959 perustamaa Iskulauserekisteriä.[4]

Jotkut iskulauseet on luotu vain erikoisille rajoitetun ajan kampanjoille; Toiset on tarkoitettu yrityksen iskulauseiksi, joita käytetään pitkään. Jotkut mainoslauseet ovat mieleenpainuvia vasta sen jälkeen kun virallinen käyttö on ohitse.

Lähteet

  1. slogan. Kielitoimiston sanakirja. Helsinki: Kotimaisten kielten keskus, 2024.
  2. How to Advertise a Bank books.google.com.
  3. V2:p39 books.google.com.
  4. Iskulauserekisteri, MARK Suomen Markkinointiliitto r.y. Viitattu 22.5.2015.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Advertising slogan