Penkojat

Tässä artikkelissa perehdymme vaikutukseen, joka Penkojat:llä on ollut nyky-yhteiskuntaan. Perustamisestaan ​​lähtien Penkojat on herättänyt jatkuvaa keskustelua ja herättänyt laajaa kiinnostusta eri tutkimusaloilla. Vuosien varrella Penkojat on saanut erityisen merkityksen ja merkityksen, ja se on vaikuttanut tapaan, jolla ymmärrämme ympäröivää maailmaa. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme Penkojat:n monia puolia, sen kehitystä ajan myötä ja sen roolia nykyisen todellisuutemme muokkaamisessa. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota panoraama ja rikastuttava näkemys Penkojat:stä, jonka tarkoituksena on edistää sen merkityksen parempaa ymmärtämistä ja arvostusta nykyisessä tilanteessa.

Penkojat
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Penkojat
Orthonychidae
Gray, 1840[1]
Suku: Penkojat
Orthonyx
Temminck, 1820
Katso myös

  Penkojat Wikispeciesissä
  Penkojat Commonsissa

Penkojat eli maatimalit[2] (Orthonychidae) on varpuslintuihin kuuluva heimo. Lajeja esiintyy luonnonvaraisina ainoastaan Australiassa ja Uudessa-Guineassa. Maatimalit käyttävät syödessään jäykkää pyrstöään tukenaan. Ravinto koostuu pääasiassa hyönteisistä ja toukista. Maatimalit elävät puoliksi maassa, ja niiden lentotaito on heikohko. Pesä on maassa tai lähellä maata.

Penkojien heimoon kuuluu ainoastaan yksi suku: penkojat (Orthonyx), johon kuuluu kolme lajia.[2] Nimitystä maatimalit käytettiin aiemmin viiriäispenkojien ryhmästä (Cinclosomatidae, syn. Cinclosomatini tai Cinclosomatinae),[3] johon penkojien suku joskus luokitellaan.[4]

Lajit

Lähteet

  1. Family Orthonychidae The Taxonomicon. Viitattu 22.10.2018. (englanniksi)
  2. a b Maailman lintujen suomenkieliset nimet BirdLife Suomi. Viitattu 22.10.2018.
  3. Palmén, Ernst & Nurminen, Matti (toim.): Eläinten maailma, Otavan iso eläintietosanakirja. 5. Sydän–Öljykala, s. 1874. Helsinki: Otava, 1975. ISBN 951-1-02059-5
  4. Lunney, Daniel & Hutchings, Pat & Hochuli, Dieter (toim.): The Natural History of Sydney, s. 256. Mosman: Royal Zoological Society of New South Wales, 2010. ISBN 978-0-9803272-3-6 Kirja Googlen teoshaussa Viitattu 22.10.2018. (englanniksi)