Red Team

Nykymaailmassa Red Team:stä on tullut yleinen kiinnostava aihe, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Red Team edustaa käännekohtaa tavassamme ymmärtää maailmaa sen vaikutuksesta talouteen sen merkitykseen teknologiassa ja kulttuurissa. Sen merkitys on ylittänyt maantieteelliset esteet ja synnyttänyt maailmanlaajuista keskustelua sen merkityksestä ja seurauksista. Tässä artikkelissa tutkimme Red Team:n monia puolia ja sen roolia tämän päivän yhteiskunnassa analysoimalla sen vaikutuksia ja tulevaisuutta muuttuvassa ja dynaamisessa kontekstissa.

Red Team on simuloiduissa tilanteissa hyökkäyksellinen, vihollista kuvaava oman organisaation yksikkö. Vastaavasti Blue Team tarkoittaa oman organisaation "varsinaista" yksikköä. Suomessa red teamista käytetään usein nimeä 'maaliosasto'.

Termiä käytetään muun muassa sodankäynnissä ja tietoturvassa. Edellisessä Red Team toimii kuten vihollinen, jälkimmäisessä kuten esimerkiksi krakkeri. Red Team mahdollistaa hyvin tehokkaan ja realistisen harjoittelun yksikön toimialalla tarjoamalla näkymän vastapuolen toimintaan.

Red Team luo toimintaan:

  • realistisuutta, jota vain todellinen vastustaja pystyy enää parantamaan
  • inhimillisen leiman, jolloin esille tulee esimerkiksi harhauttaminen ja oppiminen
  • kaksipuolisuuden (hyökkäys oppii puolustuksesta ja puolustus hyökkäyksestä)

Maksiimit

  • Ryhmien "Red Team" ja "Blue Team" pitää harjoituksen aikana olla fyysisesti erillään toisistaan (esimerkiksi erilliset peliteltat), jotta niiden toistensa toimenpiteistä saama informaatio vastaisi todellista tilannetta.
  • Harjoituksella pitää olla tehokas valvontaorganisaatio, jotta vältytään harjoituksen aiheuttamilta tietoturvariskeiltä (ts. peli keskeytetään tarvittaessa). Valvontaorganisaation tehtävä on myös pitää kirjaa tuloksista.