Rotkotangarat

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Rotkotangarat, joka on erittäin tärkeä nykyään. Rotkotangarat on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta eri aloilla politiikasta tieteeseen, kulttuurin ja yhteiskunnan kautta yleensä. Kautta historian Rotkotangarat on ollut tutkimuksen ja keskustelun kohteena, mikä on herättänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja herättänyt syviä pohdiskeluja sen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään. Tässä mielessä on olennaista analysoida yksityiskohtaisesti Rotkotangarat:een liittyviä eri näkökohtia, ottaa huomioon sen vaikutukset ja seuraukset sekä mahdolliset ratkaisut, joita sen läsnäolon seurauksena voi syntyä. Siksi tämän artikkelin päätavoitteena on tarjota laaja ja päivitetty näkemys Rotkotangarat:stä, jotta voidaan edistää kriittistä ja rakentavaa pohdintaa tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Rotkotangarat
Rotkotangara (Calyptophilus frugivorus)
Rotkotangara (Calyptophilus frugivorus)
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Rotkotangarat Calyptophilidae
Suku: Rotkotangarat Calyptophilus
Cory, 1884
Katso myös

  Rotkotangarat Wikispeciesissä
  Rotkotangarat Commonsissa

Rotkotangarat (Calyptophilidae) on varpuslintuihin kuuluva heimo. Aikaisemmin heimon lajit katsottiin kuuluvaksi tangaroiden heimoon, mutta nykyisin ne on DNA-tutkimusten perusteella erotettu omaksi heimokseen[1][2]. Rotkotangaroiden sukuun kuuluu BirdLifen mukaan kaksi lajia[3].

Rotkotangaroita tavataan Hispaniolan saarelta. Ne elävät metsien pohjakerroksesta ja ovat väritykseltään selästään ruskeita ja vatsastaan valkoisia.[2]

Rotkotangaroihin kuuluvia lajeja

Lähteet

  1. Family Calyptophilidae Handbook of The Birds of The World. Viitattu 22.3.2018.
  2. a b Irby J. Lovette,John W. Fitzpatrick: Handbook of Bird Biology, s. 59. John Wiley & Sons, 2016. ISBN 9781118291047 Kirja Googlen teoshaussa Viitattu 23.3.2018. (englanniksi)
  3. Maailman lintujen suomenkieliset nimet BirdLife Suomi. Arkistoitu 15.2.2018. Viitattu 22.3.2018.

Aiheesta muualla