Tallinnan joulutori

Nykymaailmassa Tallinnan joulutori:stä on tullut kiinnostava ja tärkeä aihe useilla alueilla. Olipa kyse henkilökohtaisesta, ammatillisesta, tieteellisestä tai kulttuurisesta tasolla, Tallinnan joulutori on kiinnittänyt niiden huomion, jotka haluavat ymmärtää paremmin tätä ilmiötä tai löytää tapoja hyödyntää sitä tehokkaasti. Tässä artikkelissa tutkimme Tallinnan joulutori:een liittyviä eri näkökohtia sen vaikutuksista yhteiskuntaan sen maailmanlaajuisiin vaikutuksiin. Analysoimme, kuinka Tallinnan joulutori on muuttanut tapaamme suhtautua ympäröivään maailmaan ja miten se on vaikuttanut yksilöiden ja organisaatioiden päätöksentekoon. Lisäksi tarkastelemme Tallinnan joulutori:een liittyviä nykyisiä ja tulevia trendejä tavoitteenamme tarjota laaja ja täydellinen yleiskatsaus tähän tällä hetkellä tärkeästä aiheesta.

Tallinnan joulutori (2009)

Tallinnan joulutori (vir. Tallinna jõuluturg) on vuodesta 1991 asti Tallinnan alakaupungissa Tallinnan raatihuoneentorilla järjestetty joulutapahtuma, joka noudattelee saksalaistyyppisten joulumarkkinoiden perinteitä. Tallinna on vanha Hansa-kaupunki.

Raatihuoneentorin itälaidalla on esiintymislava, jossa esitetään lauluja ja tonttuleikkejä. Raatihuoneentorin keskellä on suuri joulukuusi, ja torilla on koristevalaistuja kojuja, joissa myydään glögiä, hehkuviiniä, kudottuja käsitöitä, muun muassa lapasia ja pipoja sekä lampaantaljoja ja matkamuistoja.

Tallinnan raatihuone on juhlavalaistu.

Joulumarkkinat ovat avoinna 1. joulukuuta 2023 – 7. tammikuuta 2024 kello 10–20.[1], koska Venäjän ortodoksisen kirkon mukainen juliaanista kalenteria noudattava jouluaatto on vasta 7. tammikuuta, ja kaupunkiin tulee uudeksi vuodeksi paljon venäläisiä.

Lähteet

  1. Tallinnan joulutori Tallinnan joulutori. Viitattu 5.1.2024.

Aiheesta muualla