Uudenkaledoniansammalmesikko

Tässä artikkelissa perehdymme Uudenkaledoniansammalmesikko:n kiehtovaan maailmaan, aiheeseen, joka on saanut asiantuntijoiden ja uteliaiden huomion. Uudenkaledoniansammalmesikko on aihe, joka on herättänyt kiinnostusta eri aloilla politiikasta tieteeseen, mukaan lukien populaarikulttuuri ja historia. Vuosien varrella Uudenkaledoniansammalmesikko on ollut keskustelun ja analyysin aiheena, ja sen merkitys ja relevanssi on kasvanut jatkuvasti. Tässä artikkelissa sukeltaamme Uudenkaledoniansammalmesikko:n eri puoliin ja tutkimme sen vaikutusta yhteiskuntaan ja sen kehitystä ajan myötä.

Uudenkaledoniansammalmesikko
Uhanalaisuusluokitus

Äärimmäisen uhanalainen [1]

Äärimmäisen uhanalainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Mesikot Meliphagidae
Suku: Sammalmesikot Gymnomyza
Laji: aubryana
Kaksiosainen nimi

Gymnomyza aubryana
(Verreaux & Des Murs, 1860)[1]

Katso myös

  Uudenkaledoniansammalmesikko Wikispeciesissä
  Uudenkaledoniansammalmesikko Commonsissa

Uudenkaledoniansammalmesikko (Gymnomyza aubryana)[2] on mesikoiden heimoon kuuluva varpuslintu.

Levinneisyys

Uudenkaledoniansammalmesikkoa tavataan endeemisenä Uudessa-Kaledoniassa, ja sen levinneisyys on rajoittunut pääasiassa saaren eteläosiin. Lajin populaation arvellaan olevan 70–400 yksilöä. Laji on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi, koska sen populaatio on erittäin pieni, ja koska se on vähenemässä elinympäristöjen tuhoutumisen ja vierasperäisten nisäkkäiden aiheuttaman saalistuksen takia.[1]

Lisääntyminen

Uudenkaledoniansammalmesikko rakentaa pesänsä avoimeen metsään. Pesä on hyvin heikosti naamioitu, mikä jättää sen avoimeksi saalistajille. Laji munii pesään vain yhden munan, eikä yhdenkään parin tiedetä tuottaneen enempää kuin yhden poikasen pesimäkautta kohden.[1]

Ravinto

Uudenkaledoniansammalmesikon on havaittu syövän selkärangattomia ja mettä.[1]

Lähteet

  1. a b c d e Gymnomyza aubryana IUCN Red List of Threatened Species. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. (englanniksi)
  2. Väisänen, R. A.; Högmander, H.; Björklund, H.; Hänninen, L.; Lammin-Soila, M.; Lokki, J. & Rauste, V.: Maailman lintujen suomenkieliset nimet. (2., uudistettu painos) Helsinki: BirdLife Suomi ry, 2006. Teoksen verkkoversio.