Celebesinvarpushaukka

Tämän päivän artikkelissa aiomme tutkia syvällisesti aihetta Celebesinvarpushaukka, joka on viime aikoina herättänyt suurta kiinnostusta yhteiskunnassa. Opimme sen alkuperästä, sen vaikutuksista ihmisten jokapäiväiseen elämään, sen vaikutuksiin eri alueilla ja mahdollisista ratkaisuista, joita sen ratkaisemiseksi on ehdotettu. Celebesinvarpushaukka on monimutkainen ongelma, joka kattaa eri ulottuvuuksia, joten on välttämätöntä analysoida sitä eri näkökulmista, jotta sen laajuus ymmärretään ja omaksutaan toimenpiteitä, jotka edistävät sen ymmärtämistä ja mahdollista ratkaisua. Tämän artikkelin aikana perehdymme tämän tänään niin tärkeän aiheen keskeisiin näkökohtiin.

Celebesinvarpushaukka
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Päiväpetolinnut Accipitriformes
Heimo: Haukat Accipitridae
Suku: Lintuhaukat Accipiter
Laji: nanus
Kaksiosainen nimi

Accipiter nanus
(Blasius, 1897)[2]

Katso myös

  Celebesinvarpushaukka Wikispeciesissä
  Celebesinvarpushaukka Commonsissa

Celebesinvarpushaukka (Accipiter nanus) on haukkojen heimoon kuuluva lintu. Sitä tavataan Indonesiassa Sulawesin saarella. Siitä on havaintoa harvoissa paikoissa, mutta se saattaa olla alihavaittu, sillä se muistuttaa huomattavasti mangrovevarpushaukkaa (A. rhodogaster).[1]

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset alavat ja vuoristometsät.[3]

Sen pituus on noin 25 cm, ja se on sukunsa pienimpiä jäseniä. Se saalistaa hyönteisiä ja pieniä lintuja.

Lähteet

  1. a b BirdLife International: Accipiter nanus IUCN Red List of Threatened Species. Version 2022-1. 2022. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 21.7.2022. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Accipiter nanus (TSN 558396) itis.gov. Viitattu 23.5.2012. (englanniksi)
  3. Birdlife.org (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi) viitattu 23.5.2012