Nykyään Holmenkollen-mitali on aihe, joka on noussut ajankohtaiseksi jokapäiväisen elämän eri alueilla. Tekniikan ja globalisaation myötä Holmenkollen-mitali:stä on tullut keskeinen keskustelu- ja kiinnostuksenkohde monille. Sekä akateemisesti että henkilökohtaisesti Holmenkollen-mitali on herättänyt uteliaisuutta ja keskustelua sen vaikutuksista ja seurauksista. Olipa kyseessä sosiaalinen, poliittinen, taloudellinen tai tieteellinen konteksti, Holmenkollen-mitali on synnyttänyt loputtomia pohdintoja ja tutkimusta, joka pyrkii selvittämään sen monimutkaisuutta ja seurauksia tämän päivän yhteiskunnalle. Tässä artikkelissa tutkimme joitain Holmenkollen-mitali:n tärkeimpiä ulottuvuuksia ja sen vaikutuksia ympäristöömme.
Holmenkollen-mitali on Norjassa korkein hiihtäjälle myönnettävä tunnustuspalkinto. Mitalilla palkitaan kansainvälisissä arvokilpailuissa sekä etenkin Holmenkollenin kisoissa menestyneitä pohjoismaisten hiihtolajien urheilijoita. Mitalin on suunnitellut Andreas Bloch.[1]
Suomalaisia mitalin saaneita vuoteen 2024 mennessä on 17, joista kuusi on mieshiihtäjiä, neljä naishiihtäjiä, kolme yhdistetyn miestä, kolme mies mäkimiestä ja viimeisimpänä vuonna 2018 naisampumahiihtäjä.