Kivikkosirkku

Tämän päivän artikkelissa käsittelemme aihetta Kivikkosirkku, ongelma, joka on herättänyt suurta kiinnostusta nyky-yhteiskunnassa. Kivikkosirkku on aihe, josta on viime aikoina keskusteltu ja kiistelty, ja on tärkeää ymmärtää sen merkitys ja vaikutus elämäämme. Tämän artikkelin aikana tutkimme Kivikkosirkku:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä ja historiasta sen merkitykseen nykyään. Lisäksi keskustelemme Kivikkosirkku:n ympärillä olevista erilaisista näkökulmista ja mielipiteistä tavoitteenamme tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys tästä erittäin tärkeästä aiheesta. Valmistaudu uppoutumaan Kivikkosirkku:n jännittävään maailmaan ja tutustu kaikkeen, mitä tällä numerolla on tarjota!

Kivikkosirkku
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumalliset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Sirkut Emberizidae
Suku: Sirkut Emberiza
Laji: buchanani
Kaksiosainen nimi

Emberiza buchanani
Blyth, 1845

Katso myös

  Kivikkosirkku Wikispeciesissä
  Kivikkosirkku Commonsissa

Kivikkosirkun muna.

Kivikkosirkku (Emberiza buchanani) on aasialainen sirkkulaji, joka on tavattu kerran Suomessa. Lajista on kuvattu kolme alalajia[2]:

Edward Blyth nimesi lajin brittiläisen luonnontieteilijän Francis Buchanan-Hamiltonin kunniaksi.

Koko ja ulkonäkö

Muistuttaa suuresti lähisukulaisiaan peltosirkkua ja ruostekurkkusirkkua.

Levinneisyys

Laji esiintyy Itä-Turkista Länsi-Kiinaan ulottuvalla alueella. Kivikkosirkku talvehtii Intiassa ja sen lähiympäristössä. Laji tavattiin Suomessa ensimmäisen kerran Porissa 30.–31.10.2006. Kivikkosirkusta tuli Suomen 450. lintulaji BirdLife Suomen rariteettikomitean hyväksyttyä havainnon.[3]

Kivikkosirkku on havaittu Euroopassa aiemmin viidesti ja Länsi-Euroopassa vain kerran, Alankomaissa lokakuussa 2004 [4].

Elinympäristö

Vuoristolaji, joka pesii vuorenrinteillä ja ylängöillä yli 2000m korkeudella.

Lähteet

  1. BirdLife International: Emberiza buchanani IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 16.2.2014. (englanniksi)
  2. Vaurie,C. 1959: The birds of the palearctic fauna. Passeriformes. London
  3. Kuvia tästä yksilöstä: Tarsiger.com
  4. Roselaar, C.S. 2006: Grey-necked Bunting at Castricum in October 2004. Dutch Birding 28 (5). (Arkistoitu – Internet Archive)