Tänään haluamme sukeltaa Pietarin hallinnollinen jako:n kiehtovaan maailmaan. Puhummepa sitten historiasta, tieteestä, tekniikasta, taiteesta tai mistä tahansa muusta alasta, Pietarin hallinnollinen jako:llä on keskeinen rooli ymmärryksessämme ympäröivästä maailmasta. Alkuperäistään nykyiseen kehitykseensä Pietarin hallinnollinen jako on ollut tutkimuksen ja keskustelun aiheena, mikä on herättänyt suurta kiinnostusta ja vaikuttanut yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tämän artikkelin aikana tutkimme Pietarin hallinnollinen jako:een liittyviä eri näkökohtia ja näkökulmia, jotta voimme tarjota kattavan ja kattavan näkemyksen tästä tärkeästä ja kiehtovasta aiheesta.
Pietarin liittokaupungin sisäinen paikallinen itsehallinto on järjestetty kaksitasoisena, samoin kuin muissakin Venäjän federaatiosubjekteissa. Ylemmällä tasolla Pietari on jaettu 18 piiriin (ven. район, raion), jotka alemmalla tasolla edelleen jakautuvat yhteensä 111 kunnallishallintoalueeseen (муниципальное образование, munitsipalnoje obrazovanije). Kunnallishallintoalueita on kolmea eri tyyppiä: 9 kaupunkia (город, gorod), 21 keskustan ulkopuolella sijaitsevaa taajamaa tai kylää (посёлок, posjolok) sekä 81 kuntaa (муниципальный округ, munitsipalnyi okrug), jotka lähinnä vastaavat perinteisiä kaupunginosia.
Pietariin kuuluvat, sen alueen reunaosissa sijaitsevat kaupungit ovat Kolpino, Krasnoje Selo, Kronštadt, Lomonosov, Pavlovsk, Pietarhovi, Puškin, Siestarjoki ja Terijoki.
Pietari jakautuu piireihin ja kunnallishallintoalueisiin seuraavasti:
Vuonna 1995 perustettiin Lomonosovin piiri, joka käsitti Lomonosovin kaupungin, sekä Pauluskoin piiri, johon kuuluivat Pauluskoin kaupunki ja Tärölän kylä. Vuonna 2005 Lomonosovin piiri yhdistettiin Pietarhovin piiriin ja Pauluskoin piiri Puškinin piiriin.