Turms, kuolematon

Nykymaailmassa Turms, kuolematon on aihe, joka on kiinnittänyt ihmisten huomion kaikilta elämänaloilta. Turms, kuolematon:n merkitys näkyy sen vaikutuksessa yhteiskuntaan, politiikkaan, talouteen ja kulttuuriin. Turms, kuolematon:n merkityksen kasvaessa elämässämme on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen vaikutus ja sen vaikutukset jokapäiväiseen elämäämme. Tässä artikkelissa tarkastelemme Turms, kuolematon:tä lähemmin ja tutkimme sen monia puolia sen alkuperästä sen kehitykseen ajan myötä. Lisäksi analysoimme, kuinka Turms, kuolematon on merkinnyt ennen ja jälkeen yhteiskunnan eri osa-alueilla ja miten se jatkaa nykyisyyden ja tulevaisuuden muokkaamista.

Turms, Kuolematon. Hänen mainen elämänsä noin 520-450 eKr kymmenenä kirjana
Kirjailija Mika Waltari
Kieli suomi
Genre historiallinen romaani
Kustantaja WSOY
Julkaistu 1955
Sivumäärä 681
ISBN 951-0-20750-0
Aiheesta muualla
Finna
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Turms, kuolematon on Mika Waltarin kirjoittama historiallinen romaani. Se ilmestyi vuonna 1955. Sen tapahtumat sijoittuvat etruskien pariin noin 520–450 eaa.

Turms, kuolematon etenee tapahtumiltaan hitaammin kuin monet muut Waltarin historiallisista romaaneista. Romaanin viipyilevä tyyli on tuskastuttanut joitakin lukijoita, mutta esimerkiksi kirjallisuudentutkija, professori Panu Rajala katsoo sen olevan välttämätön romaanin kokonaisuudessa.[1]

Keskeiset henkilöt

  • Dorieus, spartalainen sotilas ja Turmsin ystävä, joka katsoi polveutuvansa Herakleesta
  • Dionysios, johti Laden meritaistelussa Fokaian laivoja ja ryhtyi sittemmin merirosvoksi
  • Mikon, Asklepioksen perillisiin kuulunut lääkäri sekä Turmsin ystävä
  • Arsinoe (oik. Istafra), Eryxin jumalattaren papitar, jonka Turms ryöstää mukaansa lähtiessään Sisiliasta

Lähteet

  • Mika Waltari: Turms, kuolematon. Hänen mainen elämänsä noin 520-450 eKr. kymmenenä kirjana (WSOY, 11. painos, ISBN 951-0-18750-X)

Aiheesta muualla