Tytär-Karjala

Tässä artikkelissa tutkimme Tytär-Karjala:n kiehtovaa maailmaa. Tytär-Karjala:llä on ollut ratkaiseva rooli monilla ihmiselämän osa-alueilla sen vaikutuksista nyky-yhteiskuntaan ja menneeseen historiaan. Vuosikymmenten aikana Tytär-Karjala on kehittynyt ja sopeutunut maailmassa tapahtuviin muutoksiin, mikä osoittaa sen merkityksen eri alueilla. Monitieteisellä lähestymistavalla analysoimme Tytär-Karjala:n eri näkökulmia ja puolia ymmärtääksemme paremmin sen tärkeyttä ja paikkaa globaalilla näyttämöllä. Liity meihin tälle Tytär-Karjala-kiertueelle ja tutustu kaikkeen, mitä tällä teemalla on tarjota.

Tytär-Karjala on Novgorodin Karjalan ja Tverin Karjalan yhdessä muodostama alue Venäjällä. Nimitystä "Tytär-Karjala" käytti ensimmäisiä kertoja kansanrunouden tutkija Matti Kuusi.[1] Tytär-Karjalan alueella elää karjalaisia, ja he ovat asuttaneet Tytär-Karjalaa useita vuosisatoja. Karjalaisia muutti alueelle 1600-luvulla Venäjän ja Ruotsi-Suomen välisten sotien aikana taloudellisista ja uskonnollisista syistä. Tytär-Karjalassa asui vielä vuonna 1939 noin 150 000 karjalaista. Vuonna 1989 arvioitiin, että karjalaisten määrä oli supistunut noin 30 000 henkeen.[2]

Katso myös

Lähteet

  1. T:nen, V.: KIRJALLISUUTTA. Karjalan Heimo, 1974, s. 20. Karjalan Sivistysseura.
  2. Tiit Kukk: Vesjegonskin karjalaisten tšastuškoja | Karjalan Sivistysseura karjalansivistysseura.fi. Viitattu 13.6.2024.