Hiiviskelypeli

Hiiviskelypeli:n merkitystä nyky-yhteiskunnassa ei voi aliarvioida. Perustamisestaan ​​lähtien Hiiviskelypeli on vaikuttanut merkittävästi elämän eri osa-alueisiin. Olipa sitten henkilökohtaisella, sosiaalisella, poliittisella tai taloudellisella tasolla, Hiiviskelypeli on ollut läsnä muodossa tai toisessa. Tässä artikkelissa tutkimme Hiiviskelypeli:n merkitystä eri yhteyksissä ja analysoimme, kuinka se on kehittynyt ja kehittyy edelleen tulevaisuudessa. On ratkaisevan tärkeää ymmärtää Hiiviskelypeli:n vaikutus elämäämme, jotta voimme paremmin ymmärtää sen merkitystä ja arvoa nyky-yhteiskunnassa.

Kuvakaappaus pelistä Hitman: Absolution

Hiiviskelypeli (engl. stealth-action tai stealth-based game) on videopelien lajityyppi. Lajityypissä paino on usein tekoälyn ohjaamien vastustajien välttämisellä ja vaihtoehtoisilla ratkaisuilla kuten häiriötekijöiden aiheuttamisella.

Hiiviskelypelit eroavat ammuntapeleistä ja muista toimintapeleistä monin tavoin. Hiiviskelypeleissä tärkeää on tekojen suunnittelu, ympäristön tutkiminen ja ongelmien ratkonta. Esimerkiksi katossa kulkeva putki voi tehdä mahdolliseksi vihollisen ohi kulkemisen huomaamattomasti.

Tunnettuja hiiviskelypelejä ovat muun muassa Metal Gear Solid, Splinter Cell, Hitman, Sly Raccoon, Thief, Tenchu ja Dishonored.

Lajityypin ensimmäisenä pelinä pidetään Segan julkaisemaa kolikkopeliä 005 (1981).[1]

Pelit kuten Metal Gear Solid käyttivät avaruudellista navigointia ja näkymättömissä pysymistä.[2] Thief-sarjassa varjot ja äänet olivat mukana pelielementteinä.[2] Hitman-peleissä pelaaja voi olla jatkuvasti näkyvillä käyttäen naamioitumista.[2]

Lähteet

  1. First stealth videogame Guinness World Records. Viitattu 14.7.2017.
  2. a b c The Hitman Series Has A Long History Of Excellence kotaku.com. 12.5.2017. Viitattu 29.7.2020. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Stealth game