Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta

Tällä hetkellä Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on saavuttanut suuren merkityksen eri alueilla, ja sillä on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan. Syntymisensä jälkeen Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on herättänyt lukuisia keskusteluja ja pohdiskeluja, ja siitä on tullut tutkijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön kiinnostava aihe. Sen vaikutus vaihtelee kulttuurisista ja taloudellisista poliittisiin ja ympäristönäkökohtiin, mikä osoittaa sen merkityksen nykyään. Tässä artikkelissa analysoimme Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta:n vaikutusta ja sen roolia erilaisten skenaarioiden muovaamisessa, jotta voimme ymmärtää paremmin sen merkitystä nykyään.

Vuonna 1943 perustettu Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on korkeatasoinen, kansainvälinen ja innovatiivinen tutkimus- ja koulutusorganisaatio. Tiedekunta antaa opetusta ja tekee tutkimusta biolääketieteen, kliinisen lääketieteen, hammaslääketieteen sekä terveys- ja hoitotieteiden aloilla.

Lääketieteellinen tiedekunta on yksi Turun yliopiston kahdeksasta tiedekunnasta. Tiedekunta perustettiin vuonna 1943 ja siinä opiskeli vuonna 2020 1615 perus- ja 831 jatko-opiskelijaa. Tiedekunnassa on työntekijöitä yhteensä 580 henkilötyövuoden edestä (2020). Vuonna 2020 tiedekunnassa suoritettiin 244 ylempää korkeakoulututkintoa ja 69 tohtorin tutkintoa.[1] Tiedekunta kouluttaa myös erikoislääkäreitä ja erikoishammaslääkäreitä. Vuonna 2020 erikoislääkäreitä valmistui 132 ja erikoishammaslääkäreitä 8.[2]

Tiedekunnan dekaanina toimii professori Pekka Hänninen.[3] Vuosina 20082013 tiedekunnassa toimii kaksi tutkimuksen huippuyksikköä: Ihmisen puolustusmekanismit ja Verenkierto- ja aineenvaihduntasairauksien molekyylikuvantaminen.

Laitokset

  • Biolääketieteen laitos
  • Hammaslääketieteen laitos
  • Hoitotieteen laitos
  • Kliininen laitos

Hammaslääketieteen laitos vihittiin 12. maaliskuuta 1966.[4]

Lähteet

  1. Tietoa lääketieteellisestä tiedekunnasta www.utu.fi. Viitattu 28.7.2022.
  2. {{Verkkoviite|osoite=https://www.utu.fi/fi/yliopisto/laaketieteellinen-tiedekunta/tietoa-laaketieteellisesta-tiedekunnasta
  3. Lääketieteellisen tiedekunnan yhteystiedot www.utu.fi. Viitattu 28.7.2022.
  4. Käki, Matti & Kojo, Pauli & Räty, Ritva: Mitä Missä Milloin 1967. Kansalaisen vuosikirja, s. 32. Otava, 1966.

Aiheesta muualla