Nykymaailmassa Hart Memorial Trophy on tärkeä rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla. Olipa kyseessä henkilökohtainen, sosiaalinen tai työelämä, Hart Memorial Trophy:stä on tullut olennainen aihe, joka ansaitsee analysoinnin ja keskustelun. Yhteiskunnan kehittyessä Hart Memorial Trophy on avaintekijä, joka vaikuttaa päätöksiimme, mielipiteisiin ja elämäntyyliin. Siksi on tärkeää syventyä Hart Memorial Trophy:n kattamiin eri näkökohtiin ja ymmärtää sen vaikutukset ja laajuus jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme Hart Memorial Trophy:n tärkeyttä ja sitä, kuinka siitä on tullut niin monia ihmisiä kiinnostava aihe nykyään.
Hart Memorial Trophy on jääkiekkopalkinto, joka jaetaan vuosittain NHL:n runkosarjan päättyessä pelaajalle, jonka katsotaan olevan arvokkain omalle joukkueelleen. Palkinnon voittaja valitaan Professional Hockey Writers' Associationin äänestyksessä. Se jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1924.[1][2]
Hart Memorial Trophy jaettiin ensimmäisen kerran kaudella 1923–1924 nimellä Hart Trophy. Palkinnon lahjoitti NHL:lle tohtori David Hart, joka toimi urallaan muun muassa Montreal Canadiensin valmentajana ja managerina. Vuonna 1960 alkuperäinen Hart Trophy annettiin Hockey Hall of Fameen ja tilalle tehtiin uusi palkinto, jonka nimeen lisättiin edelleen käytössä oleva sana ”memorial”.[1][2]
Jo vuodesta 1945 asti jokainen Hart Memorial Trophyn voittanut jääkiekkoilija on nimetty myös Hockey Hall of Fameen.[3]
Useimpia voittoja
Useammin kuin kerran Hart Memorial Trophyn ovat voittaneet seuraavat 19 pelaajaa:
Stan Mikita voitti palkinnon 1967 ja 1968.Ensimmäinen voittaja, Frank Nighbor, alkuperäisen Hart Trophyn kanssa.Wayne Gretzky voitti palkinnon kahdeksan kertaa peräkkäin vuosina 1980–1987 ja vielä kerran vuonna 1989.
↑Silén, Juuso: ERIC LINDROS VALITTIIN VIHDOIN HOCKEY HALL OF FAMEEN!jaakiekkoexpertti.com. Arkistoitu 12.8.2016. ”On kuitenkin otettava huomioon, että vuoden 1945 jälkeen jokainen NHL:n MVP:ksi valittu pelaaja on nimetty myös Hall Of Fameen – paitsi Lindros, mutta tähän tilastokummajaiseen saatiin vihdoin tänään korjausliike.” Viitattu 28.6.2016.