Wikipedia:Käyttäjälaatikko

Nykymaailmassa Wikipedia:Käyttäjälaatikko:stä on tullut yhä tärkeämpi ja ajankohtaisempi aihe yhteiskunnassa. Teknologian ja globalisaation myötä Wikipedia:Käyttäjälaatikko:stä on tullut keskeinen osa ihmisten jokapäiväistä elämää, ja se vaikuttaa eri näkökohtiin, kuten talouteen, politiikkaan, kulttuuriin ja tapaamme suhtautua muihin. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Wikipedia:Käyttäjälaatikko:n merkitystä, sen vaikutuksia ja sen kehittymistä ajan myötä. Lisäksi analysoimme sen vaikutusta eri alueilla ymmärtääksemme paremmin sen merkitystä nykyään.

Wikipedian ohjekirja

Käyttäjälaatikko on pieni käyttäjäsivulle lisättävä laatikkomalline, joka kertoo jonkin asian käyttäjästä. Yleisin käyttäjälaatikkojen tarkoitus on kielitaidon ilmoittaminen babel-mallineiden avulla. Käyttäjälaatikoilla voi myös ilmaista taitojaan, kiinnostuksen kohteitaan (mallineet muotoa {{Käyttäjä Aihe}}) sekä osallistumisensa Wikiprojekteihin (mallineet muotoa {{Käyttäjä/Aihe}}). Voit niputtaa käyttäjälaatikkoja käyttäjäsivullesi mallineparin {{Käyttäjälaatikkoylä}} ja {{Käyttäjälaatikkoala}} avulla seuraavasti:

{{Käyttäjälaatikkoylä|Käyttäjälaatikkoikkunasi otsikko}}
  {{Käyttäjä Eventualismi}}
  {{Käyttäjä Hyvä tahto}}
  {{Käyttäjä Taide}}
  {{Käyttäjä/Energia}}
{{Käyttäjälaatikkoala}}

Olemassa olevat käyttäjälaatikot ovat luokassa Luokka:Käyttäjälaatikot. Wikiprojekteihin kuulumista ilmaisevat käyttäjälaatikot ovat luokassa Luokka:Wikiprojektien käyttäjälaatikot. Käyttäjälaatikoita ei siis tule laittaa samaan nimiavaruuteen artikkeleiden kanssa. Uusien käyttäjälaatikoiden luomista voi pyytää käyttäjälaatikkoprojektilta.

Millaiset laatikkomallineet ovat sallittuja?

Käyttäjälaatikkomallineen tulee liittyä henkilön toimintaan Wikipediassa.

Sallittuja mallineita ovat esimerkiksi

  • luonnollisten kielten kielitaito
  • osallistuminen Wikiprojekteihin
  • käyttäjäryhmät Wikipediassa (ylläpitäjä, seuloja ym.)
  • Wikipediaan liittyvät osaamisalueet (CSS, JavaScript, LaTeX, graafikko, valokuvaus...)
  • Wikipedian aihealueiden tuntemus.

Kiellettyjä mallineita ovat esimerkiksi

  • poliittiset tai uskonnolliset kannanotot
  • kiinnostuksen kohteet, joilla ei ole käytännön merkitystä Wikipedian kannalta (esim. ”Tämä käyttäjä on erikoistunut venetsialaisten laivanvarustamoiden historiaan.”)
  • huumorimielessä tehdyt laatikot
  • mielipiteitä ilmaisevat laatikot, paitsi Wikipediaan liittyviä merkittäviä mielipiteitä ilmaisevat laatikot (esimerkiksi muokkausnäkökannat).

Katso myös