Gerald Edelman

Tämän päivän artikkelissa aiomme tutkia Gerald Edelman:tä ja sen vaikutusta nykyiseen yhteiskuntaamme. Gerald Edelman on ollut mielenkiinnon ja keskustelun aihe useiden vuosien ajan, ja sen vaikutus ulottuu arkielämän eri puolille. Taloudellisista vaikutuksistaan ​​populaarikulttuurin rooliin Gerald Edelman on ollut tutkijoiden, ammattilaisten ja harrastajien tutkimuksen ja tutkimuksen kohteena. Tässä artikkelissa tarkastelemme Gerald Edelman:n eri puolia ja tutkimme, miten se on kehittynyt ajan myötä. Lisäksi tutkimme alan asiantuntijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä sekä Gerald Edelman:stä kärsineiden henkilökohtaisia ​​kokemuksia. Valmistaudu uppoutumaan Gerald Edelman:n kiehtovaan maailmaan!

Gerald Edelman
Gerald M. Edelman vuonna 2010.
Gerald M. Edelman vuonna 2010.
Henkilötiedot
Syntynyt1. heinäkuuta 1929
New York, New York
Kuollut17. toukokuuta 2014 (84 vuotta)
La Jolla, Kalifornia
Koulutus ja ura
Väitöstyön ohjaaja Frederick Sanger
Tutkimusalue Biologia ja immunologia
Palkinnot Nobel-palkinto Nobelin lääketieteen palkinto (1972)

Gerald Edelman (1. heinäkuuta 1929 New York, New York[1]17. toukokuuta 2014 La Jolla, Kalifornia[2]) oli yhdysvaltalainen, juutalaistaustainen[3] biologi, joka sai lääketieteen Nobelin palkinnon vuonna 1972 immuunijärjestelmää koskevista tutkimuksistaan.

Edelmanin tunnetuimman väitteen mukaan mieli ja tietoisuus ovat kokonaan biologisia ilmiöitä, jotka ilmenevät monimutkaisina solujen prosesseina aivoissa, ja tietoisuuden ja älykkyyden kehittyminen voidaan selittää tyydyttävästi darwinilaisilla teorioilla. Tästä mielen teoriasta hän kirjoitti kolmiosaisen tieteellisen teoksen sekä yleistajuisemman kirjan Bright Air, Brilliant Fire: On the Matter of the Mind.[1]

Nobelin palkinnon hän sai kuitenkin vasta-ainemolekyylejä koskevista tutkimuksistaan.[4]

Lähteet

  1. a b Edelman Biography Nobelprize.org
  2. Fikes, Bradley J.: Gerald Edelman, Nobel laureate, dies The San Diego Union-Tribune. 20.5.2014. Viitattu 21.5.2014. (englanniksi)
  3. Encyclopedia of Modern Jewish Culture. Glenda Abramson, 2004.
  4. The Nobel Prize in Physiology or Medicine 1972 Nobelprize.org