Ylinen Neulalampi

Nykymaailmassa Ylinen Neulalampi:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle ihmisjoukolle. Amatööreista asiantuntijoihin Ylinen Neulalampi on herättänyt huomiota ja herättänyt keskustelua useilla yhteiskunnan aloilla. Sen vaikutus on ylittänyt maantieteelliset ja kulttuuriset esteet ja on ollut tutkimuksen ja analyysin kohteena eri tieteenaloilla. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​Ylinen Neulalampi:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen seurauksiin ja mahdolliseen tulevaan kehitykseen. Olipa kyseessä historiallinen ilmiö, relevantti hahmo tai ajankohtainen aihe, Ylinen Neulalampi edustaa kohtaamispaikkaa ajatusten ja tiedon vaihdolle, ja se on ymmärrettävä kokonaisuudessaan, jotta sen merkitys yhteiskunnassamme kontekstualisoidaan.

Ylinen Neulalampi
Valtiot Suomi
Kunnat Ylöjärvi
Koordinaatit 62°07′05″N, 23°24′07″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Päävesistöalue Kokemäenjoen vesistö (35)
Valuma-alue Aurejärven valuma-alue (35.57)
Laskujoki oja Keskiseen Neulalampeen [1]
Järvinumero 35.578.1.010
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 168,9 m [1]
Rantaviiva 1,153 km [2]
Pinta-ala 0,05314 km² [2]
Kartta
Ylinen Neulalampi

Ylinen Neulalampi [2][1] on Pirkanmaalla Ylöjärvellä Lassilassa sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Ikaalisten reitin valuma-alueen Aurejärven valuma-alueeseen. Ylinen Neulalampi on osa Vähä Mustajärven valuma-aluetta.[2][1]

Maantietoa

Lammen pituus on 450 metriä, leveys 200 metriä ja sen pinta-ala on 5,3 hehtaaria. Se sijaitsee Aurejärven koillispuolella Keskisen Neulalammen pohjoispuolella. Siihen ei ole kaivettu suo-ojia ympäröivältä suolta, mutta sen laskuoja on 1,3 kilometriä pitkä ja se laskee Keskiseen Neulalampeen. Lampi kuuluu siten Neulalamminojan järviketjuun. Rantaviivan pituus on 1,2 kilometriä ja ranta on pääasiassa suota. Rantaan on rakennettu yksi vapaa-ajan asunto, jolle tulee metsäautotie Iso Mustajärvelle johtavalta tieltä.[2][1]

Lähteet

  1. a b c d e Ylinen Neulalampi, Ylöjärvi (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.9.2019.
  2. a b c d e Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 17.4.2019.