Pikku Lehmijärvi

Nykymaailmassa Pikku Lehmijärvi:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Pikku Lehmijärvi on kiinnittänyt akateemikkojen, tutkijoiden, harrastajien ja uteliaiden huomion joko yhteiskunnallisen vaikutuksensa, historiallisen merkityksensä, tieteenalan merkityksensä tai kulttuuriin kohdistuvan vaikutuksensa vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme Pikku Lehmijärvi:n eri puolia sen alkuperästä sen nykyiseen vaikutukseen ja analysoimme sen vaikutuksia ja merkitystä nykyisessä kontekstissa. Lisäksi tarkastelemme sen suhdetta muihin teemoihin ja sen kehitystä ajan myötä tavoitteenaan tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys Pikku Lehmijärvi:stä.

Pikku Lehmijärvi
Valtiot Suomi
Maakunnat Pirkanmaa
Kunnat Hämeenkyrö
Koordinaatit 61°35′01″N, 23°23′59″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Päävesistöalue Kokemäenjoen vesistö (35)
Valuma-alue Mahnalanselän alue (35.51)
Laskujoki ei laskuojaa [1]
Järvinumero 35.517.1.009
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 162,5 m [1]
Rantaviiva 0,398 km [2]
Pinta-ala 0,00995 km² [2]
Kartta
Pikku Lehmijärvi

Pikku Lehmijärvi [2][1] on Pirkanmaalla Hämeenkyrön Pinsiössä sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Ikaalisten reitin valuma-alueen Matalusjoen valuma-alueeseen.[2][1]

Maantieto

Soikion muotoinen lampi on halkaisjaltaan noin 130 metriä ja sen pinta-ala on yksi hehtaari. Se on muodostunut mäkien väliin jääneeseen notkelmaan ja sen rannat ovat soistuneet. Lammen rannasta noin 50 metriä etelään sijaitsee pieni avovesilampare, jonka vuoksi voidaan ostaksua lammen kasvaneen hieman umpeen. Lammesta ei lähde laskuojaa, vaan vedet suotuvat turpeen läpi etelässä olevaan suo.-ojaan ja valuvat sitten Välisuon kautta Iso Lehmijärveen. Lampi saa vetensä pintavalunnasta ja Ketunkivenkankaan pohjavedestä. Korkealla kallion päällä sijaitsee vapaa-ajan asunto, jonne johtaa polku pohjoispuolelta lampea ohittavalta yhdystieltä 13145.[1]

Lähteet

  1. a b c d e Pikku Lehmijärvi, Hämeenkyrö (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 14.9.2019.
  2. a b c d Ympäristö- ja paikkatietopalvelu Syke (edellyttää rekisteröitymisen) Helsinki: Suomen Ympäristökeskus. Viitattu 17.4.2019.